Koenigsegg + Saab = Sant !?

När man läser om att Koenigsegg skall ta över Saab ser man sällan eller aldrig några kommentarer om hur det kan påverka och de effekter det har på själva företaget och de anställda. Jag är övertygad om att ett övertagande är jättepositivt och då tänker jag inte i första hand på finansiering (vilket naturligtvis är viktigt).

Jag är övertygad om att det ger en ”positiv kick” bland de anställda och att mentala tillståndet går från loserstämpel till mental vinnar-position.

De går från att vara ca 1% av GMs totala produktion till ett någorlunda fristående bilbolag med en av världens mest exklusiva sportbilsmärken som ägare och frontfigur. En ägare, som jag förstått det, med visioner.

Att jobba på ett företag med visioner och mål som man kan ta till sig och identifiera sig med kan göra underverk. Det är detta som jag tror kan hända Saab, så vi får hoppas att herr Koenigsegg har nya spännande och utmanade visioner och nya ”håriga” mål i rockärmen.

Avslutar med en liten tankeställare:

Följande har jag hämtat från Johan Trouvés blogg:

”… utveckling kan genomgå tre faser enligt den tyska filosofen Schopenhauer som levde 1788-1860:

“All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.”

 

/Beax

Min profil på Linkedin

[tags]koenigsegg, saab, visioner, mål [/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *