Husmålning

Äntligen börjar sommarens projekt, Måla södergavel och fönster som är mest utsatt för sol och regn, bli klart.

Överraskningar inträffar ju alltid den första var ju att jag bröt handen så det blev över två månader försenat. Det har ju även regnat lite i sommar som gjort att det inte gått att måla varje dag.

Sedan hittade jag två murkna klädselbrädor, när jag fått bort dem visade det sig att stockväggen var angripen av trämask. Anticimex var och kollade, jag hade ”tur” det var en sort som de kallade envis trägnagare som angriper endast fuktskadat trä. Så det blev att ta bort allt fuktskadat virke som i sin tur medförde att jag måste ta bort ytterligare klädselbrädor för att komma åt.

När jag kollade vindskivorna så var det dags att byta, men det överlämnade jag till grannen som är byggmästare. Att stå på en ställning tio meter upp och vingla med 6m långa brädor är inte riktigt min grej. Det får räcka med att stå där och måla.

Så nu dröjer det väl några år innan det behöver målas igen.

/Beax

Min profil på Linkedin

[tags]Måla, envis trägnagare, Anticimex[/tags]

2 tankar på “Husmålning”

  1. En får gratulere till den nymålade gaveln. Inte illa att du fått tillbaka kraften i handen så du orkar hålla pensel, doppa i färgen och stryka ut. Själv orkar jag knappt hålla ett tefat med den brutna handen, trots att det nu är sju veckor efter brottet. Måhända är det åldern. Plocka svamp går bättre.

  2. Tack för gratulationerna, jag kan rekommendera Träningskliniken här i Skärhamn! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *